torsdag 24 september 2009

Sudd, sudd, trasselsudd

Den skulle vara bättre sas det.
Det är den inte.

Bytte ju upp (?) mig från min Z610i till en T707 då jag fick igång mitt svenska abonnemang nu igen. Från 2-megapixelkamera till 3,2megapixelkamera. Inte de bästa kamerorna, jag vet, men det duger för det jag använder dem till och den nya kunde ju inte bli sämre, tänkte jag.

Jag hade fel.

Eller så gör jag fel.
För kolla här:

Om Prinsessan ligger i stort ett blickstill,
så blir det hyfsad bra bild.

Men det räcker med att hon börjar gnaga på pinnen,
för att det ska bli skitskärpa runt huvudet på henne.

Och om hon dessutom ställer sig upp...,
då blir det rent hemskt.

Då hon står still och gnager på större pinne,
så blir det väl också ganska ok.

Men.

Om hon gör det hon gör både bäst och mest.
Springer.

Well...
Då blir det inte bättre än såhär.


( Överhängande delen av alla mina bilder här på bloggen tas med mobiltelefonen. Det är den jag har med mig i fickan på ridturer, hundpromenader och äventyr med SmåMyror.
Jag använder mig inte heller direkt av något bildredigeringsprogram, utan nästan alla bilder är sk SOOC-bilder (alltså Straight Out Of Camera- bilder).
Det får ni ha med i beräkningen när jag pratar om 'bra' kvalitet och skärpa. Men liiite bättre än så här ska det väl ändå bli va!? )

9 kommentarer:

Kina sa...

Tycker ändå inte bilderna är så dåliga för att va tagna med en mobil.
Sv: ja jösses vad saker det va att köpa inför skolstarten. Tycker ändå det är bra med uniformer, dels slipper man fundera på vad dom ska ha på sig, dels slippe barn bli mobbade för att dom har "fel" kläder.

Malde sa...

Har inte mobilkameran sportläge? Min har det, som tur är!

Det gäller bara att komma ihåg att ställa in det... Sedan kan jag ta skarpa bilder genom sidofönstret i bilen (när Maken kör...) i 90 km/h.

Kram!

Marlene sa...

Jag är inte hundra, men har du kollat inställningar? Har inte den bleckaste hur de ska stå men ge det ett försök. Har själv en 8,1 mp på min och ibland (läst oftast) lyckas jag få samma kvalitet som dina.
Visst är diskussionerna om högklackat helt underbara. ;D
Tack för comment! :D

Marlene sa...

En sak till.. Jag har inte den BLEKASTE. ;)

nilla sa...

Hej det där med blicken och händerna ha ha jag har alltid min vänster skänkel mer vinklad..varför ?? får styrke sträna den yes..blicken brukar oftast funka ,,ja han är härlig ,,otrolig shvung i steg när han vill!! tung jobbad,bekväm man har absolut inget grattis på denne herre lite av en utmaning..har aldrig gillat barbie hästar..nu har midje måttet minskat på herr häst...och farbror veterinär godkänt rödmyran så nu hoppas jag på att det går framåt..du får närma dig stockholms trakten så kan du komma och skälla smile må så gott

Kim M sa...

Bilder är alltid kul, oavsett kvalitet.
Så är det bara.

MissyElliot sa...

Men hallå, det är ju det som är charmen. Bilderna behöver inte alltid vara perfekta, speciellt inte om man försöker fota djur och kidz in action...
*fnissar*
kramiz

pike-master sa...

Trevlig blogg!

Hade själv med mig sambons kamera på sjön igår & märkte att det inte gick att ta kort på natthimlen, det vart bara svart tillskillnad från min gamla mobil som man kan ta kort på en separat stjärna om man vill..
Hejja mobilerna. snart har de inbyggd tandborste också.

Myra sa...

Kina: Nä, kanske inte, men det är sån enorm skillnad mot den förra jag hade, och den här skulle ju vara bättre. rimmar så illa ju. :)
Jag ser enbart fördelar med skoluniform. Skulle hemskt gärna vilja ha in det i svenska skolor också. SmåMyrorna tycker likadant, faktiskt.

Malde: Nope. tyvärr. Skulle gärna vilja.

Marlene: Har fart runt bland inställningaarna, men hittar inget kul...

Nilla: Hahaha. Jag säger till nästa gång. :D

Kim M: Jo, visst är det så. Men det kunde ju varit än kuligare! :P

MissyElliot: Ok då. Jag ska bjuda på fleeeer actionbilder. :D

Pike: Tack. Välkommen hit. :)
Har väntat på tandborse och annat hur länge som helst men just nu är jag mest imponerad av att det går att ringa med dem! :P

Shit, vad jag babblar om;